.

1   2   >>VANDAAG
Theater Amsterdam / ANNE [ma 14 jul - vr 28 nov]
ANNE is een theatervoorstelling over het leven van Anne Frank. We zien niet alleen de twee lange jaren die Anne met haar familie en de overige onderduikers in het Achterhuis doorbracht, maar ook wat daarvoor en daarna gebeurde. 

ANNE vindt plaats in Theater Amsterdam, dit theater ligt aan ’t IJ, in de Westelijke Houthavens van Amsterdam. 

Meer info | Zie video
Theater Amsterdam, Danzigerkade 5  Tel: 0900 – 0322 (€ 0,45 per minuut)
Duur: 139 dagen   Aanvang: 20:00   Entree: € 35


Tentoonstelling [za 2 aug - vr 28 nov]
Kern van de tentoonstelling is een keuze uit de meer dan 300 klassenfoto´s van lagere / basisscholen. Daarnaast zijn twee klaslokalen gereconstrueerd. Een klas uit ongeveer 1950. En een moderne klas.
Meer info
Museum Amsterdam Noord
Duur: 120 dagen   Aanvang: 13:17   Entree: €4,-   Voorverkoop: 2

BINNENKORT
TRÄFF: gratis inspirerende avond met leuke sprekers [di 2 dec]
Kom naar TRÄFF en laat je inspireren door duurzaamheid met een Scandinavisch tintje. Innovatieve ondernemers van De Noordzeeboerderij, OneWorldWater en Kunstinwerking geven een inspirerende lezing. Ook zal er een DIY-activiteit plaatsvinden, om iedereen op een makkelijke en ongedwongen manier kennis te laten maken met duurzaamheid.
Meer info | Zie video
WOW
Aanvang: 19:30   Entree: Gratis


Stage-Z - Hijabi Monologen [do 4 dec]
De Hijabi Monologen Nederland bestaan uit monologen door en over drie generaties Islamitische vrouwen met uiteenlopende culturele achtergronden, die in het dagelijkse leven een hijab (hoofddoek) dragen. De monologen zijn gebaseerd op levensgebeurtenissen van deze vrouwen en worden gebracht door vijf bevlogen actrices.
Meer info
Podium Mozaiek
Aanvang: 20:30   Entree: €17,-   Voorverkoop: 15


10PM [vr 5 dec]
Twee avonden in de maand draait DJ Edrock, programmeur en dj in de Melkweg, echte plaatjes uit zijn grote collectie 7” vinylsingles in het Theatercafé Podium Mozaïek. Pure muziek van 1955 tot 2014, van soul, funk, punk, rock ’n roll tot indie waar je echt niet stil bij kan blijven staan.
Meer info
Podium Mozaiek
Aanvang: 22:00   Entree: Gratis


De Mokumse Mokkels [zo 7 dec]
In Café ED,dit 'Mokums Paradijs' op IJburg, dwalen De Mokumse Mokkels op muzikale wijze door onze mooie hoofdstad. Onder het genot van een natje en een droogje kunt u luisteren naar bekende meezingers, luisterliedjes, swingende nieuwkomers en natuurlijk hoogtepunten uit 'De Jantjes'. Met live begeleiding van René Trok op accordeon.
Meer info | Zie video
Jachthaven IJburg, Café Ed  Tel: 06 11 00 63 52
Aanvang: 15:00   Entree: €15,-


Eric van Sauers - Ontroert [do 11 dec]
"Zes cabaretvoorstellingen maakte ik, ik vocht er voor, schopte ertegen, ik zocht en zocht en vond gelukkig niets, liep tegen de klippen omhoog, ben op de bek gegaan, hard, en heb prijzen gewonnen. Ontroert heb ik, gedanst heb ik, gelogen heb ik. En toen, rust"
Meer info
Podium Mozaiek
Aanvang: 20:30   Entree: €22,-   Voorverkoop: 20


Cafe Istanbul - Mirkelam [za 13 dec]
Vrolijke Turkse uptempo pop in cafésfeer.
Meer info
Podium Mozaiek
Aanvang: 21:00   Entree: €22,-   Voorverkoop: 20

1   2   >>